To blog or not to blog?

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 07:00
Waarom start je een blog?

Ik heb al meerdere keren op het punt gestaan een blog te starten. Maar tot nu toe heb ik het nog niet gedaan (ah nee, want dan had je dat al wel gezien).

De inspiratie van het moment zorgt er echter voor dat deze eerste blog nu toch wordt geschreven.

Je vraagt je misschien af waarom ik in hemelsnaam een blog start? Awel eum, goeie vraag!

“SEO made me do it”

SEO-watte? Ja, tot vorig jaar had ik daar ook nog niet van gehoord. SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’. Daarmee weet je waarschijnlijk nog net even veel (of weinig) als daarnet. Het komt erop neer dat het helpt om meer zichtbaar te worden in Google. Als je geen fysieke winkel hebt, is het belangrijk dat Google jouw vriend wordt. Want wat heb je aan een mooie webshop, als niemand hem kan vinden?

Wat is SEO?

Maar wat heeft het schrijven van een blog daar nu mee te maken?

Wanneer iemand een zoekopdracht geeft aan Google, haalt de zoekmachine de websites eruit met de meest relevante informatie. Google ziet echter enkel tekst en geen afbeeldingen. Je kan al een handje helpen door in de bestandsnaam van de afbeelding te schrijven wat erop staat. Maar dat is nog niet voldoende.

Bij een fysieke winkel kan je een aantrekkelijke etalage maken. Of je zet een welkomstbord op de stoep. Bij een webshop moet je andere manieren bedenken om ervoor te zorgen dat potentiële klanten bij jou terecht komen. Het is dus belangrijk om ook interessante informatie, leuke teksten, nuttige weetjes, ... te delen. Et voila, le premier blog est arrivé! (Amai, eerst een Engelse quote en nu een Franse. Geen paniek! Moeilijker dan dit wordt het niet hoor.) 

Oh, wat zal er dan nog meer aan bod komen?

Uiteraard ga ik niet in elke blog schrijven over SEO en de technische kant van een webshop. Dat zou niet zo boeiend zijn voor jou om te lezen, noch voor mij om het te schrijven.

Je bent vast benieuwd naar welke onderwerpen er dan wel zullen verschijnen? Goh, ik zou het je graag vertellen. Echt! Ik weet het alleen zelf nog niet goed. Ik heb wel al wat gebrainstormd, maar ik heb hier toch zeker ook jouw hulp nodig!

Alsjeblief, een beetje hulp is zeker welkom

Waarover zou jij graag meer weten? Is er een bepaald onderwerp dat zeker eens in een blog aan bod moet komen? Zit je met een prangende vraag? Of wil je me gewoon eens uitdagen om een blog te schrijven over een niet zo voor de hand liggend onderwerp? Alsjeblief, post het hieronder in de reacties! Ik ga graag je uitdaging aan.

Ziezo, dat was ‘em: de eerste blog. De spits is eraf. Ik vraag me zelf ook af hoe dit verder zal verlopen. Maar dat maakt het juist spannend zeker? Het is niet de eerste keer dit jaar dat ik een sprong waag zonder te weten waar en wanneer ik zal landen. (Misschien wordt dat wel het onderwerp voor een tweede blog?)

 

Liefs

Jolien

P.S.: vergeet niet om ideetjes achter te laten in de reacties hieronder hé. Ik ben niet radeloos, maar hulp is altijd welkom.

Reactie plaatsen

Reacties

Hilke
3 jaar geleden

Goed bezig, Jolien! Ik ben nu zelf niet echt de creatiefste, dus ideeen over een blog komen niet direct in mij op, maar ik zal ze met veel plezier lezen 😁

Jan Puype
3 jaar geleden

Hey Jolien,
Kei tof! Goed bezig!